Obchod se zdravou výživou, drogerií a kosmetikou

Obchod se zdravou výživou, drogerií a kosmetikou

Vegetariánské risotto

Krémové rizoto s orestovanou zeleninou a parmezánem z kešu oříšků.
Doba přípravy 15 mins
Doba vaření 30 mins
Porce 4

Ingredience
  

Postup
 

  • Nejdříve si rozpustíme bujón ve vroucí vodě. Pokud máme už připravený vývar, jen ho zahřejeme.
  • Nakrájíme si papriku na proužky, brokolici na malé růžičky a spolu s fazolkami a hráškem smažíme na oleji asi 5 minut. Dochutíme solí a černým pepřem a odložíme, budeme je potřebovat později.
  • Vedle si na řepkovém ojeli orestujeme cibuli a česnek nakrájený na drobno. Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty, občas zamícháme.
  • Přidáme bílé víno (místo vína lze použít více vývaru) a vše spolu zamícháme. Nastavíme si střední plamen, směs by se neměla vařit, jen lehce probublávat. Až rýže tekutinu absorbuje, přidáme jednu naběračku teplého zeleninového vývaru a spolu vše mícháme, dokud rýže vývar opět nevsákne. Tento postup opakujeme (cca 20 minut), vždy přidáváme po jedné naběračce vývaru.
  • Poté dáme rýži pryč z plamene, osolíme a opepříme.
  • Na parmezán si rozmixujeme kešu, lahůdkové droždí, sušený česnek a půl lžičky soli. 2/3 zamícháme k rýži a zbytkem si rizoto posypeme. To samé se zeleninou, většinu smícháme s rýži, ale necháme si něco na ozdobení.
  • Když jsme spokojeni s chutí, můžeme servírovat :). Kromě "sýru" a zeleniny ještě dozdobíme čerstvou petrželkou.