
Gazpacho polévka
Lehká španělská zeleninová polévka, která je ideální volbou v teplých letních dnech. Navíc je jednoduchá a extra rychlá na přípravu.
Ingredience
- 1 okurka
- 1/2 paprika červená
- 1/2 paprika zelená
- 1/3 cibule žlutá
- 2 stroužky česnek
- 6 rajčata velká
- 1 lžíce citronová šťáva
- pár lístků čerstvá bazalka
- špetka mletý černý pepř
- 4 lžíce olivový olej za studena lisovaný
- 1 lžička sůl
Postup
- Nejdřív nakrájíme zeleninu na menší kusy (žádnou loupat nemusíme :)) a poté vložíme do mixéru. Přidáme i sůl, pepř, citronovou šťávu a pár lístků čerstvé bazalky.
- Mixujeme zeleninu do hladka.
- Polévku si dáme vychladit do lednice alespoň na 30 minut.
- V misce zakápneme olivovým olejem a dozdobíme lístky bazalky.