Obchod se zdravou výživou, drogerií a kosmetikou

Obchod se zdravou výživou, drogerií a kosmetikou

Vegetariánské špenátové celozrnné lasagne

Trochu méně tradiční lasagne, které mají náplň jak rajčatovou s žampiony, tak špěnátovou s tofu. Zaručeně zasytí a díky tomu, že jsou celoznné, obsahují více vlákniny a bílkovin. Už od dětství patří lasagne mezi mé nejoblíbenější jídla. Můžu je i studené a zvládla bych sníst celý pekáč. 😀
Doba přípravy 30 mins
Doba vaření 1 hr
Celková doba 1 hr 30 mins
Porce 4

Ingredience
  

Postup
 

  • Na řepkovém oleji restujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme i žampiony. Když už mají zlatavou barvu, přidáme na pánev 2 rajčatové protlaky společně s oregánem (1/2 lžičky), bazalkou (1/2 lžičky), tymiánem (1/2 lžičky) a pepřem (špetka). Necháme směs asi 10 minut probublávat, podle potřeby můžeme přidat vodu. Nakonec dosolíme dle chuti.
  • Do mixéru (lze i rozmačkat, ale já chtěla směs hodně hladkou) dáme tofu, rozmražený špenát, lahůdkové droždí, sušený česnek, sojové mléko, sůl, pepř (špetku) a bazalku s oreganem po půl lžičce. Mixujeme asi minutu.
  • Do hranatého pekáčku střídavě pokládáme rajčatovou směs, lasagne a špenátovou směs. Až budeme mít poslední vrstvu lasagní, potřeme je zbytkem rajčatové směsi a dáme péct na 190°C.
  • Po 45 minutách pečení je posypeme sýrem a pečeme ještě 10-15 minut.
  • Než je rozkrájíme, počkáme alespoň 15 minut, než trochu ztuhnou :). Můžeme dozdobit třeba čerstvou bazalkou.
    Dobrou chuť!
.