
Zeleninová palačinka na korejský způsob
Smažená zeleninová palačinka, která se hodí nejlépe k obědu či večeři. Skvěle jí doplňuje sos ze sojovky a také kimchi.
Ingredience
- 3 lahůdková cibulka na kolečka šioká cca 2 cm
- 1/2 hrnku cuketa nakrájená na "julienne", viz. foto
- 1/2 střední cibule nakrájená na půlkolečka
- 1/2 hrnku batáta nakrájená na "julienne", viz. foto
- 1/2 hrnku mrkev nakrájená na "julienne", viz. foto
- 20 g žampionů mražené plátky
- 3/4 hrnku hladká mouka
- 3/4 hrnku voda
- 1/2 lžičky sůl
- 3 lžíce řepkový olej
- 2 lžíce tamari
- 1 lžíce citronová šťáva z čerstvého citronu
- 2 špetky chilli mleté
- 1 lžíce sezamová semínka
Postup
- Nakrájíme si zeleninu na malé kousky. Cibuli na půlkolečka, mrkev, batátu a cuketu na "julienne" (viz. foto) a lahůdkovou cibuli na kolečka.
- Zeleninu v míse smícháme s moukou a vodou, přídáme sůl.
- Rozehřejeme olej (2 lžíce) na nepřilnavé pánvi a rozprostřeme si naše těsto po celé ploše pánve. Vrstva by měla být tenká. Podle toho, jak velkou máte pánev, vám těsto zbyde. Nahoru ještě dáme pár plátků žampionů.
- Smažíme na mírném ohni a po pár minutách zkontrolujeme, jestli už je palačinka zespoda zlatavá. Jestli ano, otočíme ji (jakýmkoliv způsobem) a smažíme ještě z druhé strany. Přilejeme ještě lžíci oleje, aby byla ve výsledku palačinka křupavější. Z obou stran by měla být křupavá a zevnitř lehce vláčná.
- V misce si smícháme tamari sojovku, citronovou šťávu, sezam a popřípadě chilli. V této omáčce si budeme palačinku namáčet.
- Servírujeme ji nejlépe i s kimchi, jeho nakyslá chuť palačinku skvěle doplní.