Obchod se zdravou výživou, drogerií a kosmetikou

Obchod se zdravou výživou, drogerií a kosmetikou

Zeleninová palačinka na korejský způsob

Smažená zeleninová palačinka, která se hodí nejlépe k obědu či večeři. Skvěle jí doplňuje sos ze sojovky a také kimchi.
Doba přípravy 10 mins
Doba vaření 10 mins
Celková doba 20 mins
Porce 2

Ingredience
  

Postup
 

  • Nakrájíme si zeleninu na malé kousky. Cibuli na půlkolečka, mrkev, batátu a cuketu na "julienne" (viz. foto) a lahůdkovou cibuli na kolečka.
  • Zeleninu v míse smícháme s moukou a vodou, přídáme sůl.
  • Rozehřejeme olej (2 lžíce) na nepřilnavé pánvi a rozprostřeme si naše těsto po celé ploše pánve. Vrstva by měla být tenká. Podle toho, jak velkou máte pánev, vám těsto zbyde. Nahoru ještě dáme pár plátků žampionů.
  • Smažíme na mírném ohni a po pár minutách zkontrolujeme, jestli už je palačinka zespoda zlatavá. Jestli ano, otočíme ji (jakýmkoliv způsobem) a smažíme ještě z druhé strany. Přilejeme ještě lžíci oleje, aby byla ve výsledku palačinka křupavější. Z obou stran by měla být křupavá a zevnitř lehce vláčná.
  • V misce si smícháme tamari sojovku, citronovou šťávu, sezam a popřípadě chilli. V této omáčce si budeme palačinku namáčet.
  • Servírujeme ji nejlépe i s kimchi, jeho nakyslá chuť palačinku skvěle doplní.